Blue Mountains


IMG_2745 (2).JPG


November 30-àn, mikor minden a helyére került, elindultunk.
Elsökènt Sydney egy öblèt làtogattuk meg, ahol 1801-ben (a dàtum tetszett meg nekünk 18.01 a Zoltàn szülinapja) vèdöfrontot èpìtettek az angolok, akik sydneyt akartàk megvèdeni a többi hódìtótól.
Rövid fotoshooting utàn elindultunk a következö napok uticèlja felè, a Blue Mountain-be.

Egy fejfàjós èjszaka után a Zoltán kipróbàlta, hogy hogyan vàgnak hajat a helyiek. Katoomba föutcàjàn rövid keresgèlès utàn talàltunk egy fodràszatot, Kristiane-t, aki nyitva volt ès rögtön le is nyìrta a Zoltànom hajàt ès ellàtta jó tippekkel, hogy hol tudunk jól parkolni.
Itt rengeteget tekeregtünk gyalog, majd autóval.
Jàrtunk a hìres, kihagyhatatlan Three Sisters szikláknàl.
Elöször az Echo Pointról fotóztuk le öket, majd le is màztunk hozzàjuk a Honeymoon Bridge-re is.
Aztàn màsnap az Evans Lookouthoz mentünk ki Blackheathben egy pàr szèp fotót kèszìteni.
A Jenolan Caves-eket vettük irànyba, ahol a Lucas Cave-et akartuk megnèzni.
Szerencsènk volt, mert 2 perccel a vezetett túra indulása elött èrtünk a jegyirodába.
910 lèpcsö és 1,5 óra föl, le gyaloglás utàn èrtünk a vègère ennek a hatalmas barlang rendszernek.
Szèpen volt prezentàlva, fènyek, zeme, mese.
Egy pàr szép fotót betettünk ide is.
A következö napokban a Kanangra Walls, Kalang Falls,  Boyd River, Plateau Walk, Dance Floor barlangnàl jàrtunk gyalogosan, túrakènt.

Aztàn különbözö offroad Traileken mentünk vègig.
Utat èpìtettünk a tovàbb jutàshoz, folyókon gyalogoltam àt kimèrve, hogy hol milyen mély, hogy àt tudunk-e hajtani anélkül, hogy baja legyen az autónak.
Egy izgalmasabb folyó àtkelö helyen èpp azt nèztük, hogy àt fogunk-e tudni menni, jött 4 helyi vagàny sràc 3 komoly terepjàró autóval, elöre engedtük öket....
Megèrkeztünk az esti campgroundra, amit kinèztünk magunknak a tèrkèpen. A sràcok màr ott voltak ès hatalmas tapsviharral fogadtak bennünket. Büszkèk voltunk, hogy mi is ugyanott vègig tudtunk menni, ahol ök. Ök meg biztos csodàlkoztak :-)
Este kipröbàltuk az újdonsült moszkitó hàlónkat, ès a nagy napernyönket. Jól kikötöztük, mint a sàtrakat.

Hajnalban arra riadtunk, hogy valami egy nagyott ràntott a kocsin, èn fèlàlomban azt gondoltam, hogy az a kengurú, aki este màr odajött hozzànk, keresett meg megint bennünket ès mivel elfoglaltuk a jó kis helyèt, belerugott vagy boxolt egyet az autóba.
Nem jártam messze az igazságtól, egy kenguru volt, csak èppen nem boxolt, hanem egyszerüen ugràlt, és szegèny elbotlott a sàtor kötelünkben, ès kiràntotta a nehezen levert pöckünket....

Ez igy ment egy pàr napon àt, mig kezdett kifogyni a benzinünk, akkor kimentünk , tankoltunk és újra behajtottunk egy másik Trailre.

Jàrtunk elhagyatott régi bànyànàl (Ruby Creek  Mine), mentünk azon az úton, ahol az öslakos Aboriginiek az állataikat hajtottàk a hegyekböl a tenger felè (Colong Stock Route). Jó hosszan mentek! Volt, amelyik út le volt zàrva, akkor újraterveztük az útvonalunkat.
Ìgy jutottunk el a Wombeyan Caves barlangjaihoz.
Jàrtunk egy canyonban, egy autómata, zsetonos nagy cseppköbarlangban.
Szuper izgi volt kettesben vègigmenni. Ahogy haladtunk, úgy gyulladtak meg a fènyek, indult el a magyaràzó szöveg ès nèha mèg zenei alàfestès is volt.
Nagyon èlveztük annak ellenére, hogy a canyon ès a barlang bejàrata közötti sètàn bugyiig àztunk.
 Sebaj, egyedül voltunk benn a barlangban, ìgy át tudtunk öltözni. Vizes póló le, száraz pulcsi fel...
Egy földalatti mèly, szük canyon búcsúztatott bennünket. Mire kijöttünk a nap megint sütött. Sok kengurú között jutottunk vègül vissza az autónkhoz.
Aznap este màr Taralga showgrounds-jàn aludtunk a rodeo pàlyàn, a birkacsorda közepèn.
Goulburnben feltöltöttük az internetes kütyünket, ès megfigyeltük, hogy ez a sàntàk vàrosa. Mindenki sàntìtott..... furcsa volt, gyorsan tovàbb àlltunk, nehogy fertözö legyen :-)

Canberràban egy autós vàrosnèzèst ès gyors fotózást rendeztünk ès mivel itt nem volt jóidö, ìgy elindultunk le a tengerpartra.

IMG_2846 (2).JPG


IMG_2804 (2).JPG